Onze wortels: terug in de tijd

Met een historie van meer dan 35 jaar, is CINOP altijd specialist geweest in leren, opleiden en ontwikkelen.

Officieel bestaat CINOP sinds 1997. Al meer dan 15 jaar zijn wij trots op onze mensen, de projecten die wij uitvoeren en het werk dat wij voor klanten verrichten. Maar onze bedrijfsgeschiedenis gaat veel verder terug.

Gelijke kansen voor iedereen

Onze voorlopers uit de jaren zeventig (PCBB, COBO, CIBB en SVE) streefden naar ‘gelijke kansen voor iedereen’ door het onderwijs toegankelijker te maken en mensen te helpen om deel te nemen aan het arbeidsproces en de Nederlandse samenleving.

Ontstaan van CINOP
Dit doel werd grotendeels bereikt door het ontwikkelen van (praktijk)kennis en modellen voor volwasseneneducatie en beroepsonderwijs. Mede door de opkomst van roc’s in de jaren negentig ontstond uit een fusie CINOP. Destijds nog voluit geschreven als ‘Centrum voor Innovatie van Opleidingen’.

Van professionele researcher…
De rol van CINOP was aanvankelijk die van professionele researcher, gericht op het efficiënt verzamelen van kennis om beleid mee te maken binnen het onderwijslandschap. Gedurende de jaren is de blik en het werkveld verruimd naar het verbinden van leren, werken en leven.
 
… tot adviesbureau
Vandaag de dag is CINOP uitgegroeid tot een onafhankelijk, internationaal opererend adviesbureau dat helpt bij het oplossen van leer- en opleidingsvraagstukken op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt.
Zoeken

Downloads