Nieuws

Jaren

Taalkit DUTCH vanaf 1 januari 2018 alleen offline beschikbaar

Naam afbeelding

15 november 2017

Taalkit DUTCH is een taalpakket voor het leren van de eerste beginselen van de Nederlandse taal en is speciaal ontwikkeld voor niet-statushouders, specifieker zelfs voor vrijwilligers.
 

De Taalkit DUTCH werd in 2015 gelanceerd door CINOP en Oefenen.nl. Een maatschappelijk initiatief voor niet-statushouders dat werd ondersteund door diverse partijen. Zowel online als offline kunnen vluchtelingen, vanaf dag één, samen met hun begeleiders, op een gestructureerde manier de eerste beginselen van de Nederlandse taal leren.

Taalkit Dutch een succes

Het aantal inlogcodes, dat aan bibliotheken is verstrekt, onderschrijft dat het leren van de taal echt voorziet in de behoefte bij deze doelgroep. Nu, twee jaar later, zijn er zo'n 15.560 inlogcodes aan bibliotheken verstrekt. 

Vanaf 2018 is Taalkit DUTCH alleen offline te gebruiken. Per 1 januari a.s. worden geen inlogcodes meer verstrekt aan bibliotheken. De verstrekte inlogcodes worden ontkoppeld en gebruikers die actief willen blijven, worden dan vrije gebruikers op Oefenen.nl.

Leerroutes 'Welcome'

Het online-gedeelte van de Taalkit DUTCH bestaat uit vier leerroutes Welcome. Ze zijn gebaseerd op de populaire programma's Taalklas.nl. Bibliotheken zijn inmiddels goed toegerust om gebruikers te ondersteunen bij het gebruik van Oefenen.nl en het direct verwijzen naar en op weg helpen met de Taalklas.nl-programma's.

De leerroutes Welcome blijven bestaan. Ze kunnen alsnog op verzoek een bibliotheek worden toegevoegd aan de licentie op Oefenen.nl

Schriftelijk materiaal

Het offline-gedeelte bestaat uit een Handleiding voor vrijwilligers, materiaal voor de deelnemer en richtlijnen voor een aanpak van twintig weken. Dit is aangevuld met een cursistenboek bij Taalklas.nl 1-12.

De website www.taalkitdutch.nl wordt per 1 januari 2018 beëindigd. De schriftelijke materialen blijven wél beschikbaar. Deze kunnen worden gedownload via www.oefenen.nl en www.cinop.nl.

 

Zoeken

Socialize met CINOP

Twitter
Facebook
Linkedin
CINOP blog
You Tube