Nieuws

Jaren

Mijlpaal voor Meesterslagers!

Naam afbeelding

15 maart 2018

Na drie jaar voorbereiding, waar CINOP zijn steentje aan bij heeft mogen dragen, zijn vorig jaar vier bevlogen slagers gestart met het afleggen van hun meesterproef. De meestertitel is de hoogst haalbare titel in de slagersbranche en toont aan dat een slager het slagersvak excellent beheerst. De meesterproef, bestaande uit drie onderdelen, is voor de eerste groep van vier slagers achter de rug.

CINOP heeft de slagersbranche bijgestaan in de totstandkoming van de titel, organisatorisch en inhoudelijk. CINOP ontwikkelde, samen met de vakmensen, het uitgebreide programma van theoretische en praktijkopdrachten. Naast de ontwikkeling van deze opdrachten heeft CINOP voor de beoordelaars, die betrokken zijn bij de meesterproef, een deskundigheidstraject ontwikkeld, om hen goed toe te rusten op hun rol als beoordelaar.

Meesterproef

Er zijn vorig jaar vier kandidaten gestart met de meesterproef die bestaat uit de onderdelen vers vleesbewerking, ondernemerschap & communicatie en worstmakerij & traiteur. De meestertitel is de hoogst haalbare titel in de slagersbranche en toont aan dat een slager het slagersvak excellent beheerst. Om die reden heeft elke kandidaat één herkansing.

Na het tweede onderdeel van de meesterproef bleven twee kandidaten over die vervolgens ook het laatste onderdeel van de meesterproef goed hebben afgerond.

Inauguratie

Dennis van Dun van Slagerij Van Roessel uit Waalwijk en Wouter van de Veen van Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen kregen tijdens de inauguratie, die plaatsvond op 15 maart jl. de eretitel 'Branche Erkende Meesterslager' overhandigd.


Bekendmaking door voorzitter Commissie Meesterproef Ad Bergwerff

Methodiek

CINOP biedt een effectieve en methodische aanpak voor branches bij het ontwikkelen van branchekwalificatiestructuren en meestertitels in directe samenwerking met de beroepsgroep, zoals de titel voor Meester Patissiers. Voor een tiental andere branches werd eerder al een basis voor een dergelijke titel gelegd.

Meer weten?

Neem dan contact op met Jos van Zwieten (jzwieten@cinop.nl, 0610533767) of Esther Murre (emurre@cinop.nl, 0610207842).   

 

 

Zoeken

Contactpersoon

 Esther Murre
Esther Murre
Senior consultant
06-10207842
 Jos van Zwieten
Jos van Zwieten
Managing consultant
06-10533767

Socialize met CINOP

Twitter
Facebook
Linkedin
CINOP blog
You Tube